İslam Memiş'ten Çarpıcı Uyarı: Yarın Piyasalar Alt Üst Olacak!

Para piyasası ve altın uzmanı İslam Memiş, ABD’de açıklanacak enflasyon verileriyle ilgili yatırımcıları uyardı. "Yarın dananın kuyruğu kopacak" diyerek piyasalarda sert dalgalanmaların yaşanabileceğine dikkat çekti.

İslam Memiş'ten Çarpıcı Uyarı: Yarın Piyasalar Alt Üst Olacak!

Para Piyasası ve Altın Uzmanı İslam Memiş’ten Kritik Uyarı

Para piyasası ve altın uzmanı İslam Memiş, ABD’de açıklanacak enflasyon verileriyle ilgili yatırımcıları uyardı. Memiş, tv100’de kaleme aldığı yazısında "Yarın dananın kuyruğu kopacak" diyerek, altın ve para piyasalarında sert kırılmaların yaşanabileceğine dikkat çekti.

Sert Kırılma Kaçınılmaz

Memiş, küresel piyasalar için yarının önemine vurgu yaparak, “Yarın ve Cuma günü açıklanacak enflasyon verisi sonrasında sert dalgalanmalara neden olabilir” dedi. Piyasalardaki sıkışıklığın gergin bir bekleyişe dönüştüğünü belirten Memiş, "Aşağı ya da yukarı yönlü sert kırılma kaçınılmazdır. Hangi yöne kırılacağı net olarak belli değil. Piyasa o kadar sıkıştı ki, dar bant aralığına sıkıştı ve yarını bekliyor" ifadelerini kullandı.

"Danının Kuyruğu Kopacak"

"Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak" diyen Memiş, yatırımcılara şu uyarılarda bulundu: "Tüm ihtimaller yüzde 50 yüzde 50. Neden? Çünkü piyasa merkez bankalarının kontrolünde. Serbest piyasa fiyatlaması yok. Oyalamaya devam edecekler. Bu ortamda kısa vadeli pozisyon almak yürek ister! Perşembe günü dananın kuyruğu kopacak! Ona göre tedbir alırsınız."

Enflasyon Verileri Ne Zaman Açıklanacak?

2024 Haziran ayı ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri 11 Temmuz 2024 Perşembe günü saat 15:30’da açıklanacak. Bu veriler, yatırımcıların kararlarını etkileyecek önemli ekonomik göstergeler arasında yer alıyor.